Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Arnaud Demare nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen a brit Geraint Thomas megtartotta első helyét az összetettben.

A Mondorf-Les-Bains és Vittel közötti 207,5 kilométeres etap legelején Guillaume Van Keirsbulck ellépett a mezőnytől, amely 17 kilométerre a céltól érte utol a WGG belga kerekesét.

Arnaud Demare (jobbra) sprintelt a leggyorsabban Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Egy kilométerrel a befutó előtt a mezőnyt egy nagyobb bukás szakította szét, a sárga trikós Thomas is érintett volt, de mivel az utolsó 3000 méteren belül történt a baleset, így a győztessel azonos időt kapott. A sprintnél aztán a világbajnok és hétfőn győztes Peter Sagan könyökével a kordonnak lökte Mark Cavendisht, akin ketten is átestek, köztük a szintén kiváló sprinternek számító német John Degenkolb. Cavendish felkötött vállal nyilatkozott az esés után, kórházba szállították további kivizsgálásra.

Sagan rögtön bocsánatot kért az eset után, esetleges büntetéséről természetesen beszámolunk, amennyiben lesz ilyen.

A kaotikus befutóban a jól helyezkedő Demare haladt át elsőként a célvonalon Sagan előtt.

Eredmények:

4. szakasz, Mondorf-Les-Bains - Vittel, 207,5 km:
1. Arnaud Demare (francia, FDJ) 4:53:54 óra
2. Peter Sagan (szlovák, BORA) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Geraint Thomas (brit, Sky) 14:54:25 óra
2. Sagan 7 másodperc hátrány
3. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp h.

A mezőnyre szerdán a Vittel és La planche des belles filles közötti 160,5 kilométeres szakasz vár. A 104. Tour de France-on a július 23-i, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny.