Újabb riói olimpiai bajnok jön Magyarországra

athletics Horizontal 400 METERS HURDLES
USA's Dalilah Muhammad (gold medal) poses during the podium ceremony for the Women's 400m hurdles during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
A női 400 méteres gátfutó Dalilah Muhammad személyében újabb riói olimpiai bajnok érkezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet kedden rendeznek Székesfehérváron.

A 27 éves amerikai mellett - tudatták szombaton a szervezők - ott lesz a gátfutók között honfitársa, a tavaly nyári játékokon harmadik Ashley Spencer, és az idei amerikai válogatón bronzérmes Kori Carter is. A mezőny minőségét emeli további két amerikai, a vb-bronzérmes Cassandra Tate és az olimpiai 6. helyezett Leah Nugent, valamint a világbajnoki döntős dél-afrikai Wenda Nel.

Dalilah Muhammad a riói arannyal Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Indul Fehérváron a háromszoros Afrika-bajnok elefántcsontparti sprinter, Ben Youssef Meité, és a szintén 10 másodpercen belüli eredményre képes amerikai Isiah Young, a bahraini Andrew Fisher és a dél-afrikai Henrico Bruintjiens.

Korábban hét, a tavalyi riói olimpián egyéniben aranyérmes atléta részvételét jelentették be a szervezők: a kenyai David Rudisháét (800 m), a jamaicai Omar McLeodét (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczykét és a tadzsik Dilsod Nazarovét, a távolugró amerikai Tianna Bartolettáét és Jeff Hendersonét, valamint a bahamai Shaunae Miller-Uibóét (400 méter).