Vágólapra másolva!
A szlovén Ziga Jerman győzelmével ért véget a Tour de Hongrie második, Velence és Siófok között zajló szakasza, amelynek végén az ifjú reménység, Peák Barnabás is felállhatott a dobogóra.

A szűk, csúszós kanyarokban történt néhány bukás, ami darabokra szabdalta a mezőnyt, így nagyjából húsz kerekes indult az élen az utolsó rohamra. A sárga trikósnak remekül vezették fel a sprintet, de az utolsó kanyarban Peák Barna is kedvező pozíciót harcolt ki magának, a sprint végén azonban a szlovén Ziga Jerman örülhetett: megnyerte a Tour de Hongrie második szakaszát.

A befutó pillanata Forrás: tdh.hu, Bellus Áron

Sunderland lett a második, Peák Barnabás pedig ezen a napon is bravúros eredményt ért el: a prológ után ismét harmadik lett!

„Igyekeztünk tartani a szökést, hogy ne legyen olyan nagy előnye, mint tegnap. Szerencsére a legjobb sprinterek csapatai nem voltak benne a szökésben, ezért tudtuk, hogy nem fog hazaérni. Szerettem volna a legjobb tíz között bejönni, ez sikerült. Nagyon sok bukás volt a siófoki körökben, az életem kockáztattam a kanyarokban, így előre tudtam jönni a végére, és harmadik lettem a sprinten, elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. A következő szakaszon szökéssel nem fogok próbálkozni, mert nem fognak elengedni, de a sprintre rá fogok menni holnap is" – nyilatkozta a magyar kerékpársportba üstökösként berobbanó tehetség, Peák Barna.

Tour de Hongrie: Nagy szökések, magyar dobogós Siófokon

A 38. Tour de Hongrie a szerdai viharosra sikeredett és törölt szakasza után ma Velencéről indult el a mezőny, hogy végül megtegye Siófokig a 138 kilométeres távot. Ezúttal az időjárás nem szólt közbe, a futam kisebb bakit leszámítva rendben végigment, ráadásul a végén magyar dobogósnak is örülhettek a magyar szurkolók.

EREDMÉNYEK
2. szakasz, Velence–Siófok (138 km):
1. Jerman Ziga (szlovén, Ljubljana) 3:22:37
2. Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports SwissWelness) azonos idővel
3. Peák Barnabás (magyar, Kontent-DKSI) 1 mp h.
4. Carlos Alzate Escobar (kolumbiai, United Healthcare) a. i.
5. Angelo De Clercq (belga, Marlux-Napoleon Games) a. i.
6. Cristian Raileanu (moldovai, Differdange-Losch) a. i.

Összetett verseny az OPEL Nagydíjért:
1. (sárga mezben) Jerman Ziga (szlovén, Ljubljana) 3:23:33
2. Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports SwissWelness) azonos idővel
3. Peák Barnabás (magyar, Kontent-DKSI) 5 mp h.
4. Daniel Jaramillo Diez (kolumbiai, United Healthcare) 10 mp h.
5. Carlos Alzate Escobar (kolumbiai, United Healthcare) a. i.
6. Nicholas Dlamini (dél-afrikai, Differdange-Losch) 12 mp h.