Vágólapra másolva!
A Magyar Úszószövetség értetlenül áll a nemzetközi szövetség, a FINA minapi döntése előtt, a világkupa-sorozat részvételi feltételének megváltoztatásáról, amely szerint egy versenyen egy induló legfeljebb négy egyéni számban állhat rajthoz.

„Ezek a változtatások korlátozzák a versenyt, szűkítik az élsportolók versenylehetőségeit, és a világ legjobb úszónője számára is hátrányt jelentenek.

- áll a hivatalos közleményben.

Közben Hosszú Katinka - aki egy világkupán akár 10, vagy annál több számban is elindult eddig - a korábbi reakciója után a Facebook-oldalán újra megszólalt az ügyben.

"Mióta mostantól nem fogok annyi versenyszámban úszni a világkupán, így van időm lepihenni - írta a képhez, amelyen a tengerparton napozik. - Viccet félretéve, számomra a sport lehetővé teszi, hogy feszegessük a határainkat, rengeteget tanuljunk belőle és ezáltal inspiráljunk másokat is.

Ha például Michael Jordan limitálva lett volna, hogy hány percet vagy hány meccset játszhat, akkor ma nem tudnánk, hogy mire volt képes,

és az NBA valószínűleg nem lenne olyan nézett, mint most."

A FINA reagált Hosszú és Tusup kritikájára

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) jelentősen megváltoztatta a szabályokat az úszó világkupa-sorozat 2017-es kiírására. Az elmúlt öt év összetett győztese, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és férje, egyben edzője Shane Tusup is nemtetszésének adott hangot. Az új szabályok szerint egy versenyző egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat.