Vágólapra másolva!
Hiába indult tökéletesen Novak Djokovic kapcsolata az új edzőjével, Andre Agassival, a 47 éves amerikai legenda, aki hétfőn ült először úgy teniszmérkőzésen, mint valakinek az edzője, a francia nyílt teniszbajnokság első hetének a végén elutazik Párizsból. Tehát, ha összejön az álomelődöntő Rafa Nadal és a címvédő Novak Djokovic között, június 9-én, akkor a szerb újra csak telefonos segítséget kérhet Agassitól.

A nyitónap eredményeit ide kattintva találja

Az egy percig nem volt kérdés hétfőn, hogy Rafa Nadal és Novak Djokovic is sikerrel veszi az első akadályt a Roland Garroson. Az egyetlen fejfájást az okozhatta a szurkolóknak, hogy egyszerre játszottak, így aki mindkét találkozóból akart látni valamennyit, vándorolhatott a Philippe Chatrier aréna és a Suzanne Lenglen katlan között. Utóbbi teljesen megtelt, ami nem meglepő, mert ott franciával párbajozott a mallorcai.

Szép lassan újra éled az Agassi-láz Párizsban. Ezt Novak Djokovic is érzékeli:

az interjúszobában, amikor már az ötödik kérdést kapta, ami inkább az edzőjére vonatkozott, meg is jegyezte, hogy legközelebb elhozza magával.

Agassi és Djokovic Párizsban Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Ráadásul azt nem is látta, hányan állnak sorba a játékosok folyosójánál, hátha elkapják Agassit egy aláírásra, vagy egy közös fotóra. Két középkorú hölgy például hatalmas transzparenssel várta a pillanatot, hogy lecsapjon az amerikaira.

Hangolnak a barátságra

Közben azért hozzájutottunk egy-két új információhoz azzal kapcsolatban, hogy alakul, fejlődik Novak Djokovic és Andre Agassi kapcsolata. „Remélem, hogy ennek a hétnek a végéig itt tud maradni Andre, de utána el kell mennie, mert korábban lekötött programjai vannak – kezdte a beszámolóját Djokovic. –Igyekszem maximálisan kihasználni a vele töltött időt. Már eddig is nagyon értékes információkat, tanácsokat kaptam tőle. Nem igazán volt még ilyen kapcsolatom senkivel. Nagyon mély, bensőséges, emberi beszélgetéseink vannak folyamatosan. De idő kell ahhoz, hogy ezekből valami a pályán is érzékelhető legyen. Türelmes vagyok, úgy érzem, egy nagyszerű együttműködés, barátság elejénél tartunk, ami remélhetőleg sokáig fog tartani."

"Nem szeretném őt egyik korábbi edzőmmel sem összehasonlítani. Mindig a megfelelő időben mondja a megfelelő dolgokat, és bármit mond, az nagyon hasznos. Természetesen nem azon dolgozunk, hogy megváltoztassuk a játékomat. Mindketten úgy gondoljuk, nem véletlenül jutottam a teniszemmel a világelsőségig, tehát azzal nincs gond. Inkább a gondolkodásmód a fontos, egyfajta finomhangolásban vagyunk" - magyarázta Novak Djokovic, aki azt is elárulta, hogy szerinte Andre Agassi önéletrajzi könyve a legjobb ebben a műfajban a teniszezőknél, soha nem olvasott őszintébbet, érdekesebbet.