Magyar aranyakkal indult a nap Szegeden

Kopasz Bálint rio 2016 olimpia kajak
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének középfutamában a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar kajakos az ötödik helyen ért célba, így a B döntőben folytathatja a versenyt. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Parádéztak a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupa döntőiben: összesen öt érmet, köztük három aranyat szereztek az 1000 és 500 méteres döntőkben a Maty-éren.

A szombati A-döntők a női kajak egyes 1000 méteres távjával indultak, ahol Bodonyi Dóra szinte rajt-cél győzelmet aratott. Annak ellenére volt legyőzhetetlen, hogy kicsit betegen versenyzett, és elmondása szerint a rajtja sem a legjobban sikerült.

A férfi kajak egyesek 1000 méteres távját Kopasz Bálint nyerte megy, győzelme után azt nyilatkozta, hogy az erősen hullámzó víz volt a legnagyobb ellenfele. A mindössze 19 esztendős kajakos majdnem egy hajóval nyert a portugál Fernando Pimenta előtt.

Férfi kenu egyesben 1000 méteren Kiss Tamás az ötödik helyen zárt, Vasbányai Henrik a nyolcadik lett.

Az újabb érmet Takács Tamarának köszönhetjük, kajak egyesben 500-on a harmadik helyen ért célba, ugyanebben a számban Vad Ninetta a negyedik helyen zárt.

Balla Virág is növelte az aranyak számát. A győri kenus egyesben, 500-on nagy fölénnyel győzte le a négyszeres világbajnok kanadai versenyzőt.

A párosoknál ezüsttel kezdtünk: Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert kajak kettesben 500-on lettek másodikok.