Vágólapra másolva!
A prokontinentális besorolású amerikai UnitedHealthcare Pro Cycling Team is ott lesz az idei Tour de Hongrie szombathelyi rajtjánál, azaz a szervezőknek a kazah Astana mellett még egy sztárcsapatot sikerült Magyarországra csábítaniuk.

Az öt legerősebb amerikai csapat egyikéről van szó, amely rendszeres résztvevője a HC-kategóriájú többnapos viadaloknak (elsősorban a tengerentúlon, illetve Ázsiában szerepelnek szívesen, de olykor Európába is átruccannak), soraiban olyan kerekesekkel, akik megjárták már a Giro d'Italiát, a Tour de France-ot vagy a Vuelta a Espanát.

Az UHC most éppen a Kaliforniai Körversenyen teker Forrás: UHC Pro Cycling Team

Az UHC részéről egyelőre nem érkezett meg a név szerinti nevezés, de információink szerint az Egyesült Államok országúti bajnokságának időpontja miatt a Tour de Hongrie versenyén a klub más nemzetiségű kerékpárosai kapnak majd lehetőséget. A nyolc amerikai bringás mellett a UnitedHealthcare színeiben szerepel három kolumbiai, két ausztrál, egy argentin, egy kanadai és egy új-zélandi sportoló is.

Egy amerikai-magyar és a dél-amerikaiak

2010 óta az UHC színeiben szerepel Hegyváry Adrián, aki abban az évben lett amerikai állampolgár, illetve ugyanekkor már Levi Leipheimerék mögött hatodik lett az amerikai időfutambajnokságon. Hegyváry a pécsi Cornix együttesében tekert a hazai mezőnyben annak idején.

A Tour de Hongrie-n nyeregbe szállhat a kolumbiai Janier Alexis Acevedo, aki kitűnő összetett versenyző, nyert már Costa Rica-i Körversenyt, harmadik volt a 2013-as Kaliforniai Körversenyen, de nyert szakaszt a USA Pro Challenge során is. Jöhet honfitársa,

Carlos Eduardo Alzate, aki az elmúlt két évben bekerült a kolumbiai világbajnoki csapatba is,

illetve Daniel Alexander Jaramillo, aki tavaly második, az idén negyedik volt a Langkawi Körverseny összetettjében, és szakaszt nyert a tavalyi Japán Körversenyen.

Érkezhet az argentin Lucas Sebastian Haedo, a rutinos bringás végigtekert már két Giro d'Italiát és egy Vuelta a Espanát is Fabian Cancellara, Alberto Contador és a Schleck-fivérek oldalán.

Ugyancsak kedvező lehet a Tour de Hongrie időpontja az ausztrál Jonathan Clarke és Lachlan Norris, illetve az új-zélandi Gregory Henderson számára. Utóbbi érkezése valóságos szenzáció lenne, hiszen

Henderson igazán remek sprinter, aki nyert már szakaszt a Vuelta a Espanán,

a Párizs–Nizzán, a Clasica de Almerián, Amerikában a Georgiai Körversenyen, a Katalán Körversenyen és az Eneco Touron is, tavaly még a Lotto-Soudal színeiben indult a Tour de France-on.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.