Vágólapra másolva!
Betegség miatt nem áll rajthoz a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella a május 25-én kezdődő szegedi Világkupán. A versenyző az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódott, ezért visszalépett a versenytől - adta hírül a magyar szövetség honlapja. Szabó helyett a négyesben Hagymási Réka, K-2 500 méteren pedig Lucz Dóra és Nagy Flóra párosa szerepel.

„Gabi a betegsége után most evezhetett először, ezért nem kockáztatjuk, hogy visszaessen - kezdte mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. - Úgy döntöttünk,

Gabi helyett Hagymási Rékát nevezem a négyesbe, míg párosban Lucz Dóra és Nagy Flóra kettőse áll rajthoz, vagyis Gabi párja, Fazekas-Zur Krisztina csak a négyesben szerepel majd."

Szabó Gabriella csak nézőként lesz ott Szegeden Forrás: Kakas Péter

„Sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna én is megélni a szegedi Világkupa hangulatát, de jobbnak tartom, ha most a válogatókra koncentrálok, mert fontosnak tartom a sikeres Európa- és világbajnoki szereplést - mondta Szabó.

- Már a szegedi rangsoroló előtt betegeskedtem, lázas voltam, a rangsorolót követően pedig gégegyulladásom lett, amelyre antibiotikumot kellett szednem.

Több edzés is kiesett, így nem tudnék százszázalékban hasznos tagja lenni a magyar négyesnek."

Felvidéki Mourinho a kajak-kenu magyar dzsungelében

Merész húzásai nagy része eddig bejött, talán ezért és a másfajta edzésmódszerek miatt választotta a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella új edzőjének Likér Pétert. A mindössze 33 éves szlovákiai magyar szakember szerint nagy harcok várnak rá a magyar kajak-kenu dzsungelében. Meglátogattuk őket a kaliforniai edzőtáborban.