Vágólapra másolva!
Az Astana Magyarországon is nyeregbe száll: Kazahsztán legjobb pályaversenyzői érkeznek a Magyar Körversenyre a Team Track Astana színeiben.

Az Astana Pro Team 2006-ban olyan bringásokkal indult világhódító útjára, mint Alekszandr Vinokurov, Joseba Beloki, Alberto Contador, Igor Gonzalez de Galdeano, Roberto Heras és Michele Scarponi, nem véletlen, hogy egy évvel később már ProTour minősítést kapott. Az évek során megfordult itt többek között Szergej Ivanov, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia, Oscar Pereiro, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Lars Boom, sőt, egy szezon erejéig maga Lance Armstrong is.

Óriási siker, hogy az Astana elindul a magyar körversenyen Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az Astana mindhárom nagy háromhetest megnyerte már, a Tour de France-, Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-sikerek mellett számtalan körversenyen és egynaposon vitte el a pálmát.

A Team Track Astana nevezési listáján Szultanmurat Miralijev ál az első helyen, számára csöppet sem idegen terep az országút: tavaly hatodik lett a kazah országúti bajnokságon, míg az időfutamversenyben a negyedik helyet szerezte meg.

Robert Gajnyejev, Roman Vaszilenkov, Szergej Satovkin, Asilikan Turar és Aliser Zsumakan is rendszeres résztvevője a különféle körversenyeknek, Turar juniorként kazah bajnoki diadalig, Zsumakan Ázsia-bajnoki ezüstéremig jutott.

Magyarországon is megcsodálhatjuk az Astana csapatát Forrás: BELGA/AFP/Luc Claessen

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.