Vágólapra másolva!
A négyszeres győztes Rafael Nadal magabiztosan verte Novak Djokovicot a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének elődöntőjében. A meccsre a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo is kilátogatott.

Madrid, elődöntő:
Nadal (spanyol, 4.)–Djokovic (szerb, 2.) 6:2, 6:4

A Nadal-Djokovic párbaj a leghosszabb a férfitenisz-történetében, a madridi elődöntő volt az 50. egymás elleni meccsük. Bár a belgrádi klasszis 26-23-ra vezetett a meccs előtt, és az utolsó 12 meccsüket egy kivételével ő nyerte, salakon még mindig Nadal állt jobban (14-7).

Nadal ma ellenállhatatlan volt Forrás: MTI/EPA/EFE/Sergio Barrenechea

Ennél is fontosabb azonban, hogy Djokovic csak keresi a korábbi önmagát, a napokban kirúgta a teljes edzői stábját is, míg Nadal már visszatalált a legjobbjához.

A jubileumi meccs első szettjében a 30 éves spanyol szórta a nyerő ütéseket, és a 6:2-es eredmény még hízelgő is volt a szerbre nézve, aki az első két adogatójátékát elbukta, így csak 0-4-nél érkezett meg a meccsbe érdemben.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid klasszis focistája virágszirmok mögül figyelte vicsorogva az eseményeket, talán mert együtt érzett az önmagával küzdő szerb sporttárssal.

CR7 ezúttal egy teniszklasszikust választott Forrás: MTI/EPA/EFE/Sergio Barrenechea

A folytatásban Djokovic összeszedte magát, időnként teljesen egyenrangú ellenfele volt a minden labdát befutó Nadalnak, aki így is már 1 óra 39 perc elteltével győzelmet ünnepelhetett.

A férfi tenisz második legnagyobb párharca Djokovic és Roger Federer között zajlik (45 mérkőzés), aztán Federer és Nadal (37), majd Djokovic és Andy Murray, illetve Ivan Lendl és John McEnroe következik (36-36).