Újabb stratégiai együttműködést kötött a MOB és a Coop

Coop MOB sajtótájékoztató
Kulcsár Krisztián MOB elnök
Vágólapra másolva!
Újabb, a következő olimpiai ciklusra szóló stratégiai együttműködési szerződést írt alá csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság és a Coop üzletlánc.

"A Coop 21 éve tartó támogatása hat nyári és öt téli olimpiai ciklust ölel fel" - mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, hozzátéve: az újabb négy évre szóló szövetség azt jelenti, hogy továbbra is lehetőség lesz az eddigiekhez hasonló színvonalon nevelni az utánpótlást, és sikeresen felkészíteni az olimpiai csapatot.

Kulcsár Krisztián, a MOB frissen megválasztott elnöke fontosnak tartja az együttműködés folytatását Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az MTI kérdésére kifejtette, fontos feladatnak tartja a közeljövőben az olimpiai sportágak hazai rendezésű versenyeinek szakmai támogatását, valamint társadalmi konszenzus kialakítását a budapesti olimpiai pályázatról.

A MOB és a Coop együttműködésének kiemelt területe a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatása.

"Személyesen érintett a találkozó, hiszen részese voltam a sydneyi olimpia előtti kampánynak. Sportolóként nagyszerű érzés volt közvetlenül tapasztalni a szurkolók szeretetét" - hangsúlyozta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. Hozzátette,

mindent megtesznek, hogy újra a világ élvonalához tartozzon a férfi- és női válogatott is.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke kiemelte, az együttműködés hosszú ideje tartó, jó partneri viszony, s "még barátok is vagyunk".

"Szeretjük a sportot, a magyar sikereket" - hangsúlyozta Pekó László, a Coop-cégcsoport elnöke. -

"Az olimpiai eszme érték, százszázalékban magyar tulajdonú cégcsoportként úgy gondoljuk, ezt népszerűsítenünk kell."

Kemény Dénes (középen), az MVLSZ elnöke Fotó: Csudai Sándor - Origo