Szakítás lett Tusupék debreceni balhéjának a vége

Shane Tusup, úszás
Shane Tusup, the husband and coach of Hungary's Katinka Hosszu celebrates after his wife broke the world record to win the Women's 400m Individual Medley Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 6, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Darren Ward, az Iron Aquatics edzője az országos úszóbajnokságon történtek után elhagyta Hosszú Katinkáék klubját. 

Elhagyta Hosszú Katinka és Shane Tusup klubját, az Iron Aquaticsot az egyesület edzője, Darren Ward, írja a Bors. A szakítás tényét a klub kommunikációs munkatársa, Tóth Fanni is megerősítette: "Az Iron Aquatics úszóklub jövőjét illetően több ponton sem egyeztek a szakmai víziók és elképzelések, ezért a felek a jövőben külön utakon folytatják" – fogalmazott.

Darren Ward (balra) nagyon népszerű volt a gyerekek között Forrás: Iron Aquatics

Feltehetően nem járunk messze az igazságtól, ha a szakítás hátterében a debreceni országos bajnokságon történt kisebb botrányt sejtjük. Ward nem nevezte be (elfelejtette benevezni?) az Iron Aquatics egyik váltóját, aminek a pontversenyben lett volna jelentősége, Shane Tusup pedig – szemtanúk beszámolói szerint – üvöltözve kérte számon a hibát kollégáján, akivel kis híján ölre mentek a bemelegítőmedence mellett.