Djokovic minden edzőjét kirúgta

Novak Djokovic, Marian Vajda
(FILES) This file photo taken on May 20, 2015 shows Novak Djokovic of Serbia and his coach Marian Vajda (L) during a training session prior the 2015 French Open tennis championships at the Roland Garros stadium in Paris. Novak Djokovic said that he had parted ways on May 5, 2017 with his entire training team including coach Marian Vajda as he attempts to arrest an alarming slide in form in the past year. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
A tizenkétszeres Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovic megvált edzőjétől, Marian Vajdától.

A szlovák szakember 2006 óta irányította a korábbi világelső edzéseit, a szerb Djokovic vele érte el legnagyobb sikereit: 12 GS-címe mellett ötször nyerte meg az évzáró világbajnokságot - áll a játékos honlapján megjelent közleményben.

"Örökre hálás leszek Mariannak és a többieknek, akikkel egy évtizedre nyúlik vissza nemcsak a szakmai múltunk, hanem a barátságunk is. A támogatásuk nélkül soha nem jutottam volna el ilyen magasságokba.

Már nem volt meg köztük a kémia Forrás: AFP/Miguel Medina

Tudom, hogy annak szentelték az életüket, hogy elérhessem az álmaimat, mindig mindenben támogattak. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de mindannyian úgy éreztük, szükség van a váltásra" – írta honlapján Djokovic.

Megjegyezte, reméli, ez a "sokkoló döntés" segíteni fog neki abban, hogy jobb eredményeket érjen el.
"Új fejezet kezdődik az életemben, de nem szeretném elkapkodni az új edző kiválasztását.

– tette hozzá.

Djokovicnak a tavalyi Roland Garros-győzelme óta nem igazán megy jól a játék: azóta mindössze két tornát nyert (Toronto, Doha), Andy Murrayvel szemben elvesztette a világelsőséget, idén pedig

a szezonnyitó katari versenyen aratott diadala óta egyetlen tornán sem jutott túl a negyeddöntőn.

A szerb játékos – aki tavaly év végén Boris Beckerrel szakította meg hároméves munkakapcsolatát – Vajda mellett erőnléti edzőjétől és fizioterapeutájától is megvált.