Sarapovának össze kell kapnia magát Wimbledonért

Marija Sarapova, tenisz
Russia's Maria Sharapova serves during her women's singles match against Serena Williams of the US on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / PETER PARKS--
Vágólapra másolva!
Ha Marija Sarapova nem szerez elég világranglista-pontot az automatikus induláshoz, június 20-án döntenek arról, rajthoz állhat-e Wimbledonban.

"Régi és jól bevált módszereink vannak arra, hogy ki kapja meg a szabadkártyákat, és idén sem fogunk ettől eltérni. Először is meg kell várnunk, hogy Marija egyáltalán igényelni fog-e. Ha igen, akkor június 20-án döntünk a kérésről" - nyilatkozta Philip Brook, a tornának helyet adó All England Club elnöke.

Az orosz játékos múlt héten tért vissza 15 hónapos doppingeltiltásából, és rögtön elődöntőig jutott a stuttgarti salakpályás versenyen, így a 262. helyen tért vissza a világranglistára.

Lecsapna a lehetőségre? Forrás: AFP/Peter Parks

A wimbledoni tornáig Rómában és Madridban még biztosan elindul Sarapova, hiszen szabadkártyát kapott a szervezőktől. Ha ott jól szerepel, esélye lehet kivívni legalább a selejtezős indulás jogát, ehhez a világranglista első 184 helyezettje közé kell kerülnie.

A főtáblán a május 22-ei világranglista első 104 helyezettje indulhat biztosan. A selejtező mezőnyét június 5-én nevezik meg, itt a ranglista soron következő 80 helyezettje indulhat alanyi jogon.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok Sarapova 2004-ben nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, az volt pályafutása első GS-címe. Roland Garros-szabadkártyájáról május 16-án döntenek. Sarapova azt a tornát kétszer nyerte meg.

Babosék könnyedén jutottak a négy közé

Babos Tímea Andrea Hlavackova oldalán bejutott a legjobb négy közé a rabati salakos tornán. Az első helyen kiemelt magyar, cseh duó két sima játszmában győzte le a Laura Pigossi, Nadia Podoroska brazil, argentin kettőst. A legjobb négy között Babosék a Daria Gavrilova, Aleksandra Krunic ausztrál, szerb kettős, illetve a Katyerina Bondarenko, Varvara Lepchenko ukrán, amerikai duó összecsapásának továbbjutójával találkoznak.

Babos számára az egyes hétfőn az első fordulóban véget ért, miután két játszmában kikapott a 36 éves olasz Francesca Schiavonétól.

páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Laura Pigossi, Nadia Podoroska (brazil, argentin) 6:3, 6:2