Az autóbalesetben elhunyt kerekesnek szentelik a Giro legendás emelkedőjét

Horizontal
(FILES) This file photo taken on May 08, 2014 shows Italian cyclist Michele Scarponi of the Astana team during the presentation of the teams for the 97th Giro d'Italia, Tour of Italy in Belfast on May 8, 2014. Italian newspapers announced on April 22, 2017 the death of Michele Scarponi after being hit by a truck during a training in Italy. / AFP PHOTO / LUK BENIES
Vágólapra másolva!
A másfél hete tragikus autóbalesetben elhunyt Michele Scarponi emlékének szentelik az idei Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny útvonalában szereplő legendás emelkedőt, a Mortirolót.

Az 1854 méter magas, első kategóriás emelkedőt a centenáriumi viadal 16., Rovetta és Bormio közötti szakaszán mássza meg a mezőny. A csütörtöki csapatbemutatón szintén megemlékeznek a Giro 2011-es bajnokáról, és az első szakasz előtt egyperces gyászszünet is lesz.

Michele Scarponi Forrás: AFP/Luk Benies

A 37 éves olasz kerekes, aki 2010-ben úgy nyerte meg pályafutása utolsó Giro-szakaszát, hogy akkor is megmászták a Mortirolót.

Scarponi április 22-én filottranói otthona közelében tréningezett, amikor egy kisteherautó elgázolta. Fabio Aru sérülése után ő lett volna az Asztana elsőszámú versenyzője a pénteken rajtoló versenyen.