Könnyed magyar sikerrel rajtolt a birkózó-Eb

férfi szabadfogású birkózás, 86 kilogramm, Pedro Francisco Ceballos, Veréb István
Hungary's Istvan Vereb (R) wrestles with Venezuela's Pedro Francisco Ceballos Fuentes in their men's 86kg freestyle repechage round 2 match on August 20, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA
Vágólapra másolva!
Jól indult magyar szempontból az újvidéki birkózó Európa-bajnokság, miután Veréb István magabiztosan nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi versenyző a szerb Aleksandros Gosta ellen lépett szőnyegre először és érvényesítette a papírformát.

A riói olimpián is szerepelt magyar többször levitte és kitolta ellenfelét a meccs során, 40 másodperccel a vége előtt pedig megszerezte tízedik pontját is, ami technikai tust jelentett a számára.

Veréb (jobbra) a riói olimpián Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A folytatásban Verébre a bolgár Georgij Szredkov vár, akinek az eddigi legjobb eredménye egy hetedik hely volt Európa-bajnokságokon.

A keddi nyitónapon a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a viadal.