Társoldalunk:

Joshua már a Klicsko elleni visszavágót tervezi

2017.05.01. 15:30

Anthony Joshua szívesen bokszolna ismét Vlagyimir Klicskóval, akit szombat este technikai KO-val legyőzött a londoni Wembley Stadionban.

"Remek küzdelem volt, bizonyára a visszavágó is az lesz. Azt hiszem, Klicsko ismét bokszolni akar, mert a harcosok az utolsók, akik tudják, mikor kell megállni, de szerintem az őt körülvevő csapat, illetve a felesége és a fivére mást tanácsol neki" - vélekedett a brit Joshua, aki szombati sikerével megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit. 

Anthony Joshua (jobbra) szívesen lépne újra kötelek közé Vlagyimir Klicsko ellenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

A londoni mérkőzés szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg döntést hoz. Joshua erre úgy reagált: a ringben, és azon kívül is maximálisan tiszteli ukrán ellenfelét, és akkor sem aggódik, ha ismét a kötelek közé kellene lépnie ellene.

Amennyiben Klicsko visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Tyson Furyval találkozhatna, akinek azonban jelenleg még versenyzői engedélye sincs.