Magyarországon is mindenkit elintézett a Klicskót kiütő Joshua

148073251 Horizontal
Anthony Joshua of Great Britan celebrates his upset victory over Erislandy Savon Cotilla of Cuba in their round of 16 Super-heavyweight (+91kg) boxing match of the London 2012 Olympics at the ExCel Arena August 1, 2012 in London. Joshua defeated Savon Cotilla with a 17-16 points decision. AFP PHOTO / Jack GUEZ / AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
A 2012-es Bocskai István amatőr ökölvívóversenyen szupernehézsúlyban az az Anthony Joshua győzött, aki szombat éjszaka Londonban kiütötte Vlagyimir Klicskót, és 19. profi meccsén 19. győzelmét aratta.

Öt évvel ezelőtt a Civishir.hu így írt a debreceni verseny után a brit bunyósról: "Anthony Joshua nevét is tessék megjegyezni! A kétméteres angol fiatalember a legendás Lennox Lewist idéző boksszal seperte be a Bocskai elsőségét a szupernehézsúlyban, mégpedig úgy, hogy az elődöntőben az orosz Európa-bajnokot verte meg, a döntőben pedig egy 150 kilós üzbég »medvét« iskolázott le. No persze Joshua nem a semmiből jött Debrecenbe, a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerzett.

Az olimpia után a nevét keressük a profik között, vélhetően a világbajnokok névsorában."

Még a Bocskai-verseny előtt azt nyilatkozta, hogy felkészülésként fogja használni a debreceni tornát, és reméli, hogy legyőzi a kubai, orosz és kelet-európai ellenfeleit:

A következő menetben szétrúgom a segged

Ezt ígérte Joshua Klicskónak meccs közben. Kihívta a másik Klicsko-verőt, Furyt, aki elfogadta a kihívást.