A következő menetben szétrúgom a segged – ígérte Joshua Klicskónak

Box Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) throws a punch at Ukraine's Wladimir Klitschko during the fourth round of their IBF, IBO and WBA, world Heavyweight title fight at Wembley Stadium in north west London on April 29, 2017. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Az IBF, a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoka, a brit Anthony Joshua azonnal kihívta Tyson Furyt, miután kiütötte Vlagyimir Klicskót a londoni profiboksz-gálán. Fury elfogadta a kihívást, az ukrán bunyós pedig gondolkozik a visszavágón.

Joshua az ötödik menetben küldte először padlóra Klicskót, majd a 11. menetben kétszer is, mielőtt a mérkőzésvezető beszüntette volna a találkozót (a bíróknál ekkor 95-93 és 96-93 volt az állás Joshuának, valamint 95-93 Klicskónak).

Klicsko (balra) háromszor is padlózott Forrás: AFP/Ben Stansall

Vlagyimir Klicsko szerint az úriemberek csatája volt a szombat esti. "A legjobb ember nyert ma este, egy elképesztő pillanata ez a profi boksznak.

Anthony jobb volt nálam.

Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtam megcsinálni, amiért jöttem. Nem működött, amit szerettem volna, tisztelet Anthonynak – mondta a 41 éves ukrán bokszoló. – Természetesen van a szerződésben egy visszavágó lehetősége, de komolyan ki kell elemeznem ezt a meccset, hogy mi történt a ringben.

Joshua (jobbra) jobb volt – ezt az ellenfele is elismerte Forrás: AFP/Ben Stansall

Azért volt egy pontja a meccsnek, amikor összeszólalkozott egymással a két bunyós, Joshua elárulta, hogy mit mondott akkor ellenfelének.

"Azt mondtam neki, hogy a következő menetben szétrúgom a seggét.

A tizedik menet után az edzőim azt kérték, hogy nyerjem meg a következő menetet, de azt válaszoltam nekik, hogy be is fejezem a meccset."

A végzetes menet:

Arra a kérdésre, hogy a hatodik menet után, amelyben padlóra küldte őt Klicsko, mit érzett, Joshua ennyit felelt: "Csak szükségem volt egy kis pihenőre."

Joshua a meccs után azonnal kihívta Tyson Furyt, aki 2015-ben ugyancsak legyőzte Vlagyimir Klicskót.

Mindenkit le akarok győzni" – fogalmazott a 27 éves brit óriás, utalva arra, hogy a Wembley-stadionban közel 90 néző tombolt a szombat éjszakai meccsen is.

Fury (balra) is legyőzte Klicskót Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

Fury nem sokat váratott válasszal, a Twitteren szinte azonnal reagált:

"Kihívás elfogadva. Az elmúlt 500 év legnagyobb harcát adjuk majd a világnak."

Joshua a 19. profi meccsén 19. KO-győzelmét aratta, Fury eddig 25 meccséből mindet megnyerte, 18-at kiütéssel.