Vágólapra másolva!
Czene Attila, Atlanta olimpiai bajnoka, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, miért gondolja úgy, hogy Hargitay András lehetne az úszószövetség elnöke és Sós Csaba a szövetségi kapitány. Véleménye szerint Gyárfás Tamás másként is tevékenykedhetne az úszásért, de arra is válaszolt, ő vállalná-e az elnöki tisztséget.

Czene az úszósportban kialakult helyzettel kapcsolatban korábban már nyilatkozta, hogy szerencsés volna, ha váltás lenne a szövetségben. Véleménye szerint a jelenlegi szövetségi kapitány, Hargitay András lehetne az új elnök, helyét pedig a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője, Sós Csaba vehetné át a szövetségi kapitányi poszton.

Czene Attila Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség

„Hargitay András azt nyilatkozta, és kvázi így egy picit a médián keresztül üzent is nekem, hogy ő mindenképpen feláll a székéből akkor, ha kiderül, hogy ő nyomásra, és nem a saját (akaratából) hozza döntéseit.

ő mondhat mást, és védheti a saját mundér becsületét" - mondta a vegyesúszó olimpiai bajnok, aki nem rejtette véka alá, hogy nagyon sokat köszönhet a jelenlegi kapitánynak, akit rendkívül tisztel.

Van nála jobb

"Ő a Széchy-érának az első nagy kiemelkedő alakja, aki a mai napig világhírű név és arc. Egy ilyen arc és név igenis lehetne nyugodtan társadalmi elnöke bármelyik szövetségnek, akár az úszószövetségnek is.

jobban benne van, jobban is benne volt az úszásban az utóbbi pár évtizedben" – mondta Czene Soósról, aki jelenleg a paraúszók szövetségi kapitánya. – Tehát adott lenne a helyzet, és azt gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel" – indokolta, miért volna jobb, ha Hargitay András lenne az úszósport szövetség elnöke.

Miután az ő neve is szóba kerülhet, mint elnök, hangsúlyozta, hogy ő soha nem nyilatkozta ezt, de akár megtisztelő is lehet, hogy mások képesnek tartják erre. A jelenlegi elnökről, Gyárfás Tamásról szólva elmondta, hogy ő hogy képzeli el a szövetség mostani első emberének szerepét a magyar úszásban.

Nem lenne példátlan

„Csak akkor tudnám vállalni ezt a pozíciót, ha (Gyárfás) Tamás, a mostani elnök megértené ezeket a dolgokat, hogy ő azzal a habitussal, illetve azzal a vezetési stílussal, amit ő képvisel, társadalmi elnökként ő nem jó. Ha ezt ő felismerné, és azt mondaná, 'jó, rendben, akkor én mást csinálok'.

ott van dr. Aján Tamás, aki a nemzetközi (súlyemelő) szövetség elnöke, de az itthoni szövetségen belül például semmilyen pozíciót nem tölt be. Ez nem példátlan. Nagyon sokat tett ő biztosan az úszósportért, azt gondolom, és ezt meg is köszönhetjük neki, de azért azt is tudni kell, hogy

és például úszó vb-t akár idehozni Magyarországra, vagy akár a vb szervezésében részt venni sikeresen."