Murray elkerült Djokovicot az ATP-vb-n

Andy Murray
Britain's Andy Murray celebrates winning the first set against Switzerland's Stan Wawrinka during their round robin stage men's singles match on day six of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 18, 2016. / AFP PHOTO / Glyn KIRK
Vágólapra másolva!
Andy Murray legyőzte Stan Wawrinkát, ezzel csoportelsőként bejutott a legjobb négy közé a londoni ATP-világbajnokságon.

A John McEnroe-csoport péntek délutáni mérkőzésén az első helyen kiemelt brit játékos 5:3-nál közel állt ahhoz, hogy svájci ellenfele adogatását elvéve szettelőnybe kerüljön, s bár ez akkor még nem jött össze neki, a következő gémet megnyerte, ezzel 48 perc alatt hozta az első játszmát.

A másodikban 3:0-ra meglépett, a harmadikként rangsorolt Wawrinka pedig egyre feszültebbé vált, s már nem sok esélye volt a fordításra. Két játék összejött ugyan a folytatásban a svájcinak, de Murray 1 óra 27 perc alatt így is magabiztosan verte őt, sorozatban a 22. győzelmét aratva.

Wawrinka egyre feszültebb lett:

A 7,5 millió dollár (2,15 milliárd forint) összdíjazású vb szombati elődöntőjében Murray az Ivan Lendl-csoportból csütörtökön másodikként továbbjutott kanadai Milos Raoniccsal mérkőzik majd, míg a másik párban az első szakaszban ugyancsak három mérkőzést nyerő, címvédő szerb Novak Djokovic ellenfele a japán Nisikori Kej lesz.

Eredmény:
John McEnroe-csoport, 3. forduló: Andy Murray (brit, 1.)-Stan Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:2
később:
Nisikori Kej (japán, 5.)-Marin Cilic (horvát, 7.) 21.00