Óriási formában várja a Vk-nyitányt Nagy Konrád

Szocsi, 2014. február 6.

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Sz
Szocsi, 2014. február 6. Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Szocsiban 2014. február 6-án, egy nappal a XXII. téli játékok megnyitója előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A gyorskorcsolyázók péntektől vasárnapig a kínai Harpinban kezdik meg világkupa-idényüket, köztük Nagy Konráddal, aki négy távon összesen hét országos csúcsot ért el az elmúlt hetekben.

"Nagyon jól sikerült a felkészülésem" - jelentette ki az MTI-nek Nagy Konrád, aki Calgaryban a kanadai csapattal edzett a szezonkezdetre.

A rövidpályás szakágról hosszúra váltott, a szocsi téli olimpián már utóbbiban szerepelt gyorskorcsolyázó tengerentúli nemzetközi versenyeken érte el országos csúcsait.

Egy kivételtől eltekintve saját rekordjait adta át a múltnak,

de a legrövidebb távon, azaz 500 méteren Baló Zsolt 2002-es idejét múlta felül, így már valamennyi számban ő tartja az országos csúcsot.

Nagy Konrád Szocsiban is ott volt az olimpiai csapatban Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Harpinban 1000, 1500 és 5000 méteren állok rajthoz. Továbbra is az 1500-at tekintem főszámomnak, de ezen kívül 1000 méteren is szeretnék a legjobb húsz közé kerülni ebben az idényben" - mondta Nagy Konrád, aki jövő hétvégén a naganói vk-n is indul majd.

Három távon indulna Pjongcsangban

A 24 éves debreceni sportoló a januári, minszki összetett Eb-n 500 méteren a harmadik legjobb időt érte el, márciusban pedig

megnyerte 1500-on az egyetemisták és főiskolások világbajnokságát.

Távlati céljai között a pjongcsangi olimpiát említette, amelyre három távon szeretne részvételi jogot szerezni, de arról még nem döntött, hogy 1000 és 1500 méter mellett az 500, vagy 5000 métert célozza meg.

A gyorskorcsolyázóknál csak a következő szezonban lehet harcba szállni a kvótákért. A nemzetközi szövetség (ISU) várhatóan nyáron határozza meg a távonkénti szintidőket, amelyek teljesítésével lehet kiharcolni a pjongcsangi részvételt.