Vágólapra másolva!
Győzelemmel tért vissz a ringbe a Fülöp-szigeteki parlament szenátora, Manny Pacquiao, aki Jesse Vargas ellen szerezte meg a WBO váltósúlyús bajnoki övét.

Hét hónappal azután, hogy Pacman Timothy Bradley legyőzése után bejelentette a visszavonulását, máris újra ringbe lépett. A 37 éves filippinó visszavonulása óta politikai pályára lépett,

jelenleg is a Fülöp-szigeteki parlament szenátora,

de szombat este bebizonyította, hogy a negyvenhez közelítve sem felejtett el bunyózni.

Ellenfele, a New Generation becenevű Jesse Vargas ugyan messze nem egy kaliber Pacquiaóval, de a WBO váltósúlyú övéért kiírt meccsen legalább annyit bizonyított, hogy képes pariban lenni ellenfelével. Az amerikai bokszoló a meccs középső szakaszát még uralni is tudta, de Pacman végül egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzést.

Pacman alaposan eltángálta Vargast Forrás: AFP

Pacquiao rögtön a második menetben padlóra küldte ellenfelét, de aztán nem tudta lezárni a meccset, és hagyta, hogy Vargas összekapja magát. Az amerikai a hatodik menetre még szorossá is tudta tenni a pontozóknál a meccset, de a végén újra a filippinó dominált, így nem lehetett kérdés, ki lesz a győztes.

Pacman két pontozónál 118-109-re, egynél 114-113-ra nyert, ezzel megszerezte pályafutása 59. győzelmét, vele a WBO világbajnoki övét.