Az egész szezont kihagyja a legjobb magyar snowboardos

Gyarmati Panka
Anna Gyarmati seen at Flachauwinkl, Austria on 28th of March, 2016 // Aron Suveg/Red Bull Content Pool // P-20160502-18722 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Edzés közben sípcsontját törte hazánk legjobb snowboardosa, Gyarmati Panka. A sérülés miatt valószínűleg a teljes téli szezont ki kell hagynia.

Gyarmati Panka remek nyári alapozás után, tökéletes fizikai állapotban utazott Ausztriába, hogy amerikai edzőjével megkezdjék a havas felkészülést a januárban kezdődő versenyszezonra. Napok óta a Stubai-gleccseren edzett, ahol az évnek ebben az időszakában a nemzetközi snowboard elit nagy része gyakorol.

Pénteken aztán az egyik ugrásnál

az eléggé jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja.

Pankát azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot.

Gyarmati Panka Forrás: Magyar Snowboard Szövetség

A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint Panka várhatóan 6 hónapos kihagyásra számíthat. A 23 éves egri snowboardos közösségi oldalán tájékoztatta rajongóit, ahol így fogalmazott: „Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik..."