Londonért megy a harc Párizsban

tennis Horizontal
Croatia's Marin Cilic (L) and Belgium's David Goffin pose ahead of their tennis match on the third day of the Davis Cup first round World Group meeting between Belgium and Croatia in Liege on March 6, 2016. / AFP PHOTO / Belga / BENOIT DOPPAGNE / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic magabiztos győzelemmel jutott be a nyolcaddöntőbe a 3,7 millió euró összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztornán.

A négyszeres bajnok szerb játékos szerdán a világranglistán 34. luxemburgi Gilles Mullert verte 1 óra 22 perc alatt, a 16 között a bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.

A horvát házi versenyt az esélyesebb, 9. helyen kiemelt Marin Cilic nyerte egy szoros és egy sima szettben Ivo Karlovic ellen. Cilic a következő körben a belga David Goffinnel találkozik, és a meccsük több lesz, mint egy sima ATP-csata: ha a horvát győz, Goffin biztos, hogy lemondhat arról, hogy részt vegyen a londoni Mesterek Tornáján, ahol a világranglista első nyolc helyezettjej indulhat.

Marin Cilic (balra) és David Goffen idén már találkoztak egymással a Davis Kupában Forrás: AFP/Benoit Doppagne

Rafael Nadal visszalépésével Cilic előtt tárulhat ki az O2 Arena kapuja, feltéve, hogy ezen a héten maga mögött tudja tartani Goffint és a cseh Tomas Berdychet.

A legjobb 16 között a hazai közönség örömére még három francia játékos lesz érdekelt, és akár mindhárman ott lehetnek a legjobb nyolc között is, igaz egyiküknek sem lesz könnyű a dolga. Gilles Simon a londoni részvételért hajtó Berdychhel találkozik, Jo-Wilfried Tsonga a bombaerős Nisikori Keijel, míg Richard Gasquet a kiszámíthatatlan amerikai Jack Sockot húzta.

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Djokovic (szerb, 1.) - Muller (luxemburgi) 6:3, 6:4
Sock (amerikai) - Thiem (osztrák, 6.) 6:2, 6:4
Cilic (horvát, 9.) - Karlovic (horvát) 7:6 (9-7), 6:2
Simon (francia) - Bautista Agut (spanyol, 10.) 2:6, 6:1, 7:6 (8-6)
Tsonga (francia, 11.) - Ramos (spanyol) 6:3, 6:4
Pouille (francia, 13.) - López (spanyol) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4
korábban:
Nisikori (japán, 5.) - Troicki (szerb) 6:2, 7:5
Goffin (belga, 8.) - Mahut (francia) 7:6 (7-5), 6:3