Lábbal festett portréival meghódította Djokovic szívét

Dejana Backo, Novak Djokovic, tenisz
Dejana Backo, Novak Djokovic, tenisz
Vágólapra másolva!
Dejana Backo egy csapásra híressé vált Szerbiában, a karok nélkül született 22 éves lány taekwondóban is sikereket ért el, lábbal festett portréi pedig olyan szépek, hogy a világelső teniszező Novak Djokovics külön videoüzenetben köszönte meg, hogy őt is megörökítette.

„Sohasem értettem, miért kellett így megszületnem, de elfogadtam, hogy ez Isten akarata. Kezeket nem adott nekem, de másfajta tehetséget igen. Szeretem a színeket és a vásznat, amelyet meg tudok tölteni” – nyilatkozta Dejana Backo.

A karok nélkül született lány a közelmúltban a szerb állami televízióban szerepelt, és kedvessége, életöröme sok hozzá hasonló embernek adott inspirációt.

A 22 éves lány úgy fogalmazott, megtalálta élete pozitív oldalát: ráadásul 2010 óta van egy igazi bálványa is Novak Djokovic személyében. „Sajnos mostanában nem tudom megnézni minden mérkőzését a különböző kötelezettségeim miatt, de az eredményeit így is mindig figyelem. Rettenetesen ideges vagyok, ha veszít, néha a nagyszüleimmel még sírunk is ilyenkor” – mesélte Janica a szerb Blicnek.

Dejana Backo Forrás: Facebook/Novak Djokovic

A lábbal festett képek körül a kedvenc portréit a világelső teniszezőről alkotta. Elárulta, hogy az internetről szokta kiválasztani azokat a képeket, amelyek annyira tetszenek neki.

– mondta.

Dejanát néhány napja igazi meglepetés érte, kedvence ugyanis személyes videoüzenetben mondott köszönetet neki.

„Először is szeretném kifejezni, micsoda óriási öröm, hogy beszélhetek hozzád, és elmondhatom, mennyire szeretlek, tisztellek és csodállak. Csodálom az erőd és a szándékod, hogy a tehetséged nemcsak a festésben, de a taekwondóban is kifejezd, és állandóan tudsz fejlődni” – mondta Djokovic, utalva arra, hogy Backo néhány hónap alatt úgy megtanulta a küzdősportot, hogy már

szerb bajnoknak és Európa-bajnoki ezüstérmesnek is mondhatja magát.

„Minden ilyen bálvány inspirációt ad nekünk, a példád megmutatja az embereknek, mennyire fontos, hogy higgyenek magukban, és kövessék az álmaikat. Alig várom, hogy megismerjelek és megölelhesselek. Tudom, hogy hamarosan eljön ez a pillanat, de addig azt tanácsolom, hogy maradj ezen az úton, légy pozitív, és mosolyogj mindig” – tette hozzá Djokovic.