Djokovicnak elege van az állandó nyomásból

Novak Djokovic, tenisz, US Open
Novak Djokovic of Serbia reacts to a point against Gael Monfils of France during their 2016 US Open men's singles semifinals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 9, 2016 in New York. / AFP PHOTO / Kena BETANCUR
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic számára már nem a világelsőség megtartása és a Grand Slam-tornák megnyerése a prioritás. Nem bírja a nyomást a szerb világelső.

"Nem akarok a tornagyőzelmekre és a világranglistára gondolni. Szeretném elejét venni annak, hogy túl nagy nyomás nehezedjen rám" - mondta a szerb teniszező, aki szerint a Roland Garros idei megnyerését követően túl nagy teher volt rajta, hogy sporttörténelmet írhat, és ezt a helyzetet egyáltalán nem élvezte.

A 29 éves játékos először győzött a francia nyílt bajnokságon, ezzel megszerezte a gyűjteményéből addig hiányzó utolsó Grand Slam-trófeát is, egyúttal reális esélye volt arra, hogy egy naptári éven belül megnyerje mind a négy nagy tornát.

Ezt követően azonban címvédőként Wimbledonban és a US Openen sem ért a csúcsra:

előbbin a harmadik körben búcsúzott, utóbbin pedig a fináléban kapott ki. Emellett a riói olimpián az első fordulóban kiesett.

Novak Djokovic Forrás: AFP/Kena Betancur

A 12-szeres Grand Slam-győztes Djokovic saját bevallása szerint elsősorban ismét élvezni szeretné a teniszt, visszatéréséről pedig azt mondta, hogy csak egy apró könyöksérülés miatt mondta le a pekingi tornát, utána a sanghaji versenyen már indulni szeretne.