Verrasztóék a BVSC-ben folytatják

Verrasztó Dávid
London, 2016. május 22. Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás döntőjében szerzett aranyérmével az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 22-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok Verrasztó Dávid és húga, a szintén Eb-győztes Evelyn, valamint az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence a BVSC-Zugló úszószakosztályában folytatja pályafutását.

Az egy plusz három évre szóló szerződést Verrasztó Dávid és Biczó a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján írta alá. Verrasztó Evelyn külföldi verseny miatt nem tudott részt venni az eseményen, de - amint az elhangzott - vele már korábban megállapodtak a BVSC vezetői.

A sajtóeseményen kiderült, hogy a világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid eddigi edzőjével, Molnár Ákossal érkezik a Szőnyi útra, testvére, Evelyn azonban éppen azért döntött a BVSC mellett, hogy ott Nagy Péter irányításával készülhessen.

Verrasztó Dávid Forrás: MTI/Kovács Anikó

Verrasztó Dávid kifejtette: már régóta gondolkodtak a váltáson, és úgy érzi, hogy nagyon jól döntöttek, amikor a BVSC-t választották.

Elsősorban az edzéslehetőségek miatt érzi kedvezőnek új klubját,

mert az elmúlt két évben egyedül készült, Zuglóban viszont külön motivációt jelent neki, hogy másokkal együtt edzhet.

Nagy Péter szakosztályvezető az MTI-nek az elvárásokról kijelentette: szeretnék, ha Dávid a jövő évi budapesti vb-n legalább az első hatba jutna 400 méter vegyesen, maga a versenyző azonban úgy fogalmazott, ő még ennél is jobb eredményt akar elérni. Verrasztó Evelynről Nagy annyit mondott, hogy vele már elkezdték a közös munkát, s azt a célt tűzték ki, hogy a három számából - 400 és 200 méter vegyes, valamint 200 méter gyors - legalább az egyikben döntős legyen a júliusi hazai világbajnokságon.