Filmmel emlékeztek a riói úszósikerekre

Hosszú Katinka, úszás
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 11: Katinka Hosszu of Hungary waves after competing in the second Semifinal of the Women's 200m Backstroke on Day 6 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 11, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A riói nyári olimpián aratott magyar úszósikerekről emlékeztek meg szombaton a sportági szövetség (MÚSZ) új székházában sportolók, szakvezetők, edzők és szponzorok.

A MÚSZ szervezésében lezajlott találkozón levetítették azt a filmet, amely a három olimpiai aranyat és egy ezüstöt szerzett Hosszú Katinka és a többi dobogós, az ezüstérmes Cseh László, s a két bronzérmes, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás emlékezetes ötkarikás pillanatait idézte fel.

Hosszú Katinka a riói olimpia egyik legnagyobb sztárja volt Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

A képes beszámoló - amint az Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök köszöntőjéből is kitűnt - a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szempontjából is sokatmondó adatsorban rögzítette, hogy a riói játékokon

az úszók a teljes magyar sportküldöttség 15 érméből nyertek együttesen 7-et,

ami pedig a pontszámokat illeti, 43-mal tudtak hozzájárulni az összesen 110-hez, ezzel pedig a legeredményesebb csapatrésznek bizonyultak a kajak-kenusokat (27 olimpiai pont) és a vívókat (23) megelőzve.

Az úszóválogatott - amely a legutóbbi netanyai rövidpályás Eb-n 11, az idei londoni Európa-bajnokságon pedig 10 elsőséget szerzett - a riói olimpián nemcsak a magyar küldöttség legsikeresebbje volt, hanem

az európai rangsorban is újfent megőrizte első helyét.

A világ összes országának rangsorában Magyarország az úszólistán a harmadik lett az Egyesült Államok és Ausztrália mögött.