Vágólapra másolva!
A horvátok jutottak be elsőként a tenisz Davis Kupa döntőjébe, mivel 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert vasárnap a franciák ellen Zadarban. A címvédő britek ugyan felálltak 0-2-ről, de végül, Argentína jutott be a fináléba.

A zárónapon Marin Cilic a vártnál simábban verte Richard Gasquet-t, így az utolsó meccstől függetlenül a horvátok készülheA zárónapon Marin Cilic a vártnál simábban verte Richard Gasquet-t, így az utolsó meccstől függetlenül a horvátok készülhetnek a fináléra. 2005 után jutottak ismét a fináléba, akkor meg is szerezték fennállásuk egyetlen DK-diadalát Szlovákiában.

A másik párharcban a címvédő britek Andy Murray sikerével egyenlítettek az argentinok ellen 0-2-ről Glasgow-ban. A pénteken Juan Martin del Potróval szemben óriási csatában alulmaradó olimpiai bajnok vasárnap Guido Pellát győzte le könnyedén.

Az utolsó egyesre a várakozásokkal ellentétben aztán nem a pénteken Murrayt legyűrő Juan Martin del Potrót küldte pályára az argentin kapitány, hanem Leonardo Mayert, aki négy szettben legyőzte Daniel Evanst, és ezzel továbbjutatta csapatát.

Marin Cilic öröme Forrás: AFP/Stringer

A döntőre november 25. és 27. között kerül sor.

Eredmények, Davis Kupa, elődöntő:
Horvátország - Franciaország 3-2
Marin Cilic - Richard Gasquet 6:3, 6:2, 7:5
Marin Draganja - Lucas Pouille 4:6, 4:6

Nagy-Britannia - Argentína 2-3
Andy Murray - Guido Pella 6:3, 6:2, 6:3
Daniel Evans - Leonardo Mayer 6:4, 3:6, 2:6, 4:6.