Babosnak motivációt jelent, de nem cél a ranglistacsúcs

2016 U.S. Open - Day 2 Horizontal TENNIS
Timea Babos of Hungary waves after defeating Barbara Haas of Austria during their 2016 US Open Women's Singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 30, 2016 / AFP PHOTO / KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
Babos Tímeának nagy motiváció a szezon hátralévő részére, hogy a karriercsúcsot jelentő 26. helyen áll a női teniszezők világranglistáján.

"Fantasztikus érzés, hogy a mai naptól top 30-as játékos lehetek egyesben, leginkább ez motivál a jövő szempontjából. Ismét szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott, akik éjjel is talpon vannak, hogy drukkoljanak nekem" - nyilatkozott honlapján a 23 éves játékos, aki - életében először - kiemelt volt a vasárnap zárult US Openen, és a harmadik fordulóig jutott New Yorkban.

Erre ébredt ma reggel:

Arról, hogy idén már ötödször javította meg egyesben a karriercsúcsát, Babos elmondta, az év hátralévő részére már nem ezt a célt tűzte ki maga elé, inkább a játék, a játékstílus lesz a fontos. Kifejtette, hosszú amerikai turnén van túl rengeteg meccsel és stresszel, így örül, hogy itthon lehet a barátaival és a családjával, de hétfőtől már ismét edzésbe áll.

Verseny, edzés, verseny

"Most nem meccseken, hanem edzéseken kell jól teljesíteni, a kondi és a technika kapja a főszerepet.

A kondinál pedig az a legfontosabb, hogy jól bírjam majd a szezon utolsó részét" - közölte Babos, aki a küszöbön álló ázsiai versenyekről úgy vélekedett, hogy ezt a turnét nem nagyon szeretik a teniszezők, mert nagyon nehéz ott játszani.

"Attól függetlenül, hogy ez az ázsiai turné nekem sem a kedvencem, a maximumot szeretném nyújtani" - tette hozzá.

A magyar játékos idénye két hét múlva a kínai Vuhanban folytatódik, majd Peking és Tiencsin következik októberben.