Vágólapra másolva!
Összeesett a pályán, mégis továbbjutott a brit Johanna Konta az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A magyar származású játékos a bolgár Cvetana Pironkovával játszott, és 6:2-re megnyerte az első játszmát, a másodikban viszont Pironkovának volt szettlabdája, amikor Konta a földre rogyott. Láthatóan nehezen vette a levegőt, majd hosszú percekig ápolták, és jeges tömlőket pakoltak a testére.

Olyan volt, mint egy pánikroham

"A párás melegben teljesen túlhevült a testem, és nem tudtam szabályozni a légzésemet. Hiperventillálni és remegni kezdtem, ezért is rogytam le a földre, mert erőteljesen remegtem. Olyan volt az egész, mint egy pánikroham" - nyilatkozta a meccs után a 25 éves Konta.

A meccset közvetítő Eurosport kommentátora, Annabelle Croft azt mondta, nagyon megijedt,

mert először azt hitte, szívrohama van Kontának.

Ápolás után még vécészünetet is kért

A 13 percig tartó ápolás után aztán folytatta a meccset, de egy kettős hibával Pironkováé lett a második játszma, majd Konta vécészünetet kért, és át is öltözött. Pironkovát kizökkentette, hogy összesen 22 percig nem találkozott a labdával, és a harmadik szettet végül 6:2-re elbukta.

A nagy ijedtség után annyira összekapta magát, hogy megnyerte a meccset Forrás: AFP

A meccs után elismerte, hogy

a hosszú szünet alatt egyszerűen kiesett a ritmusból,

de nem vádolta Kontát azzal, hogy megjátszotta volna az ájulásközeli állapotot, mert ő is látta a háló túloldaláról, hogy nincs valami jó bőrben. Konta a harmadik fordulóban a svájci Belinda Bencic ellen játszik majd.