Lendl segítségével Murray ismét verhetetlen

Andy Murray, tenisz
Britain's Andy Murray poses with the winner's trophy on the clubhouse balcony after his men's singles final victory over Canada's Milos Raonic on the last day of the 2016 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 10, 2016. / AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A brit Andy Murray nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyének döntőjét vasárnap. A második helyen kiemelt skót játékos három szoros szettben győzte le a hatodikként rangsorolt kanadai Milos Raonicot.

Az első szettben Murray már a harmadik játékban is közel állt ahhoz, hogy elvegye ellenfele adogatását, de ez végül 3:3 után jött össze neki. A kitartóan küzdő Raonic végig méltó riválisa volt a britnek, de ekkor még nem tudta jobban megszorítani.

A folytatás még kiélezettebb teniszt hozott, Murraynek három játékban is lehetősége volt elvenni a kanadai adogatását, ezúttal egyszer sem járt sikerrel, de a rövidítésben ellenállhatatlannak bizonyult. Raonic többször is közel került az egyenlítéshez, de riválisánál lényegesen több ki nem kényszerített hibát vétett.

Andy Murray másodszor pózolt a wimbledoni trófeával Forrás: AFP/Justin Tallis

A harmadik szettben 2:2 után Raonic fogadóként 40:15-re vezetett, de ekkor sem tudta lezárni a játékot. Ismét rövidítésben dőlt el a szett, ezúttal is a világranglista második helyezettjének javára.

Forrás: AFP/Leon Neal

A mérkőzés során Raonic nyolc, Murray hét ászt ütött, míg előbbi egy, utóbbi két kettős hibát vétett.
Murray 11. alkalommal játszott döntőt Grand Slam-tornán, de először fordult elő, hogy nem a svájci Roger Federer vagy a szerb Novak Djokovic volt az ellenfele. A US Open (2012) és a wimbledoni bajnokság (2013) megnyerése után ez pályafutása harmadik Grand Slam-sikere. Az angliai viadalon három döntőből két siker a mérlege. Raonic most játszhatott először egy GS-torna fináléjában.

Érdekesség, hogy Murray edzéseinek irányítását egy hónapja vette át ismét az az Ivan Lendl, akinek eddigi két Grand Slam-sikerét is köszönhette.

Ivan Lendl és Andy Murray Forrás: DPPI media/Dave Shopland

Eredmény, férfiak, döntő:
Murray (brit, 2.) - Raonic (kanadai, 6.) 6:4, 7:6 (7-3), 7:6 (7-2)