Vágólapra másolva!
Gőzerővel készül a Kárász Anna, Csipes Tamara alkotta kajakpáros a jövő hétvégi második olimpiai válogatóra. A két versenyző nagy küldetést vállalt: szeretnék legyőzni a világbajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettőst K-2 500 méteren.

„Első hallásra talán lehetetlennek tűnik a küldetés. Ha a duisburgi Világkupa egyes versenye előtt azt mondtam, egy százalék esélyem lett volna Dana legyőzésére, most emelem a tétet: Annával van két százalékunk a világbajnoki címvédő Szabó, Kozák páros ellen. Gabi és Dana gyerekkora óta együtt készül, tíz év előnyben vannak hozzánk képest, de muszáj odaállnunk és megpróbálni legyőzni vagy megszorítani őket” - mondta Csipes Tamara.

Kárász Annával természetesen az egyesre is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a K-1 500 méter jó eredménye belépőt jelenthet az olimpián induló négyesbe. Ebben a számban az első válogatón második helyen záró Csipes visszalépésével és Kozák duisburgi Világkupa-győzelmével utóbbi lett az olimpiai induló, de a négyesben fennmaradó helyekért még lesz egy egyes ütközet, amelyben mindenki szeretné a maximumot hozni.

Csipes és Kárász egy hajóban eveznek Forrás: Mkksz.hu

Pontosan ez adhat lehetőséget a jó páros szerepléshez Kárász Annának és Csipes Tamarának.

„A párosunk jó és gyors. De nem kiforrott. Ahhoz még kellene legalább egy hónap közös munka. Technikailag egyáltalán nincsenek gondjaink, egy-két állítgatás után jól ment alattunk a hajó, de ez még kevés az üdvösséghez. Ha valamilyen oknál fogva mégis mi nyernénk a számot, az annak lenne köszönhető, hogy egyéniben mindketten a legjobb formánkat tudtuk nyújtani” - folytatta Csipes Tamara.

A két versenyző heti két közös edzést tudott kiszorítani, hol Szegeden, hol Szolnokon szálltak vízre, és edzésről edzésre egyre jobban összecsiszolódtak. Csipeshez hasonlóan Kárász Annának is el kellett engednie az egyesről szőtt álmait, de mint fogalmazott, tudja, hogy mit rontott el az első válogatón.

A szegediek versenyzője szerint is gyorsan megtalálták az összhangot Csipessel, akivel elsősorban a lábmunkára kell odafigyelniük, hogy ne billegjen alattuk a hajó.