Vágólapra másolva!
Szombaton az óriás termetű Tyson Fury ellen készül megvédeni a WBA/WBO/IBF/IBO világbajnoki címeit Vlagyimir Klicsko, már ha lesz meccs. Az eddigi felvezetőben Furyból áradt a magabiztosság, most azonban azt mondja, elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe Düsseldorfban. Lennox Lewis közben odaszúrt az ukránnak.

“Megkaptam a meccsre tervezett kesztyűket, de ennek valami hatalmas hüvelykujja van, jó öt centivel nagyobb, mint egy normális kesztyűnek" - idézte a Profiboksz.hu a veretlen (24-0-0, 18KO) Furyt.

Meglepődnénk, ha elmaradna a Fury vs. Klicsko meccs Forrás: boxing.com

"Minden ütésnél úgy éreztem, hogy eltörik benne az ujjam. Megpróbáltam megpuhítani, de akkor is fájt benne a kezem. Beszéltem a gyártóval, de azt mondták, hogy a promóter ezeket rendelte a meccsre, és biztos nem örülne, ha másikat küldenének helyette. Mégis, hogyan bunyózhatnék olyan kesztyűben, ami kényelmetlen? Aztán küldtek egy másik mintát, ami már jó volt, de közölték, lehet, hogy nem készül el a meccs napjára. Nem tudom, hogy ez valami trükközés akar-e lenni, de

Ha nem kapom meg a megfelelő felszerelést, nem lesz meccs. Pofonegyszerű. A hivatalos kesztyűket csak a mérlegelés utáni szabályegyeztetőn kapjuk meg, úgyhogy addig nem tudom megmondani, hogy mi lesz.”

Eminensek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Mindeközben

a kilencvenes évek bokszoló zsenije, Lennox Lewis odaszúrt Klicskónak.

A kanadai-brit szerinte az ukrán bokszoló karrierje nem lesz teljes, amennyiben nem szerzi meg a WBC világbajnoki övét hátralevő pályafutása során. Ehhez Deontay Wilder ellen kellene címegyesítő mérkőzést megvívnia Klicskónak. Amíg ez a győzelem nem jön össze a fiatalabb ukrán óriásnak, Lewis nem tekinti őt méltó utódjának.

"Ahhoz bizony az összes övet birtokolnia kellene. Én valamennyi övet begyűjtöttem” – szögezte le az amatőrök és a profik között is csúcsra érő Lewis a tekintélyes német Welt am Sonntag című lapnak.

Habár Klicsko (64-3-0, 53KO) négy világszervezet övét is birtokolja, éppen a legnagyobb presztízzsel bíró hiányzik a gyűjteményéből. "Az IBF- és a WBA-övek mellett neked mindenekelőtt a WBC-övet kell birtokolnod. Az a legfontosabb" – üzent Lewis Klicskónak. "Ha megszerzi, akkor jött el az ideje, hogy búcsút mondjon a boksz világának. Ez lenne igazából a tökéletes befejezése egy csillogó karriernek.”

Amikor Lennox Lewis véresre verte Vitalij Klicskót Forrás: AFP/Hector Mata

De Lewis arról is beszélt, hogy a 39 éves Klicsko talán már nem is fog címegyesítő meccset vívni Deontay Wilderrel. "Valamikor nála is eljön a pillanat, amikor az edzéseken már nem tud annyit kipréselni magából, mint egy húsz- vagy harmincegynehány éves rivális. Amikor reggelenként már nem ugrik ki többet az ágyból azért, hogy gyötörje magát a tréningeken. Ráadásul a sérülések kockázata is nő a kor előrehaladtával.

Lewis szerint Fury ugyan még veretlen a profik között és nyolc centiméterrel nagyobb az ukránnál, de ennek ellenére nem jelenthet Klicskónak problémát. „Klicskónak türelmesnek kell lennie. El fog jönni az a pillanat, amikor egy jobbossal tisztába lehet tenni a dolgokat."