Venus Williams nyerte a Bajnokok Tornáját

Venus Williams, tenisz
CHINA, WUHAN : Venus Williams of the US poses with her trophy after winning the women's singles final match against Garbine Muguruza of Spain at the Wuhan Open tennis tournament in Wuhan, central China's Hubei province on October 3, 2015. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt amerikai Venus Williams nyerte meg a női tenisz Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, miután a vasárnapi döntőben két szoros szettben jobbnak bizonyult a cseh Karolina Pliskovávál.

A 35 esztendős tengerentúli játékosnak és 23 éves riválisának ez volt az első egymás elleni összecsapása, amely nagy küzdelmet hozott. A hétszeres Grand Slam-győztes, korábbi világelső Venus Williams harmadszor nyert tornát idén (korábban Aucklandben és Vuhanban diadalmaskodott), s hétfőtől a hetedik helyen jegyzik majd a világranglistán - legutóbb 2011-ben szerepelt a top 10-ben.

A 2,1 millió dollár összdíjazású viadalon 12 játékos versengett, a világranglista 10-20. helyezettjéhez csatlakozott egy hazai teniszező, Cseng Szaj-szaj szabadkártyával. A résztvevőket négy hármas csoportba sorsolták, a csoportgyőztesek jutottak az elődöntőbe.

Venus Williams Forrás: AFP/Fred Dufour

Eredmény, döntő:
Venus Williams (amerikai, 1.)-Karolina Pliskova (cseh, 3.) 7:5, 7:6 (8-6)