Andy Murray a menekültekért bombázza az ászokat

Andy Murray, tenisz
UNITED ARAB EMIRATES, Abu Dhabi : British tennis player Andy Murray serves the ball to Feliciano Lopez of Spain during their game in the Mubadala World Tennis Championship, in Abu Dhabi on January 1, 2015. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
Andy Murray, a britek kétszeres Grand Slam-győztes teniszsztárja úgy döntött, hogy a hét végi, Ausztrália elleni Davis-kupa elődöntőtől kezdve az év végéig minden egyes ászadogatásáért 50 angol fontot adományoz az UNICEF gyermeksegély-szervezetének, hogy így segítsen a menekülteken.

"Látva a híradások felvételeit és az újságokban megjelent képeket úgy érzetem, nekem is tennem kell valamit a menekültek megsegítéséért" - nyilatkozta a világranglista 3. helyén álló angolt teniszező.

Murray a hét végi, Ausztrália elleni Davis-kupa-elődöntő után Sanghajban és Párizsban is pályára lép, az évet pedig a londoni ATP-világbajnokságon zárja. A brit az amerikai nyílt teniszbajnokságon - ahol a negyedik fordulóban esett ki - 64 ászt ütött.

Andy Murray adogat Forrás: AFP/Marwan Naamani

A tervek szerint a péntektől vasárnapig tartó DK-meccsen Andy Murray két egyest és egy párost is játszik a glasgow-i Emirates Arenában. A két válogatott eddig 12 alkalommal meccselt egymással, nyolcszor az ausztrálok, négyszer a britek nyertek. A legutóbbi három összecsapáson egyaránt 4-1-es ausztrál siker született.