Vágólapra másolva!
Nem örülhet felhőtlenül pályafutása legjobb világranglista-helyezetésének Lucie Safárová, a csehek 5. helyen álló teniszezőjét ugyanis ismeretlen bakteriális fertőzéssel a brnói kórházban ápolják.

Nagyon jól sikert az idei éve Lucie Safárovának, a cseh teniszező ugyanis pályafutása csúcsaként egyesben döntőt játszhatott a Roland Garroson, megnyerte a dohai WTA-tornát, párosban pedig az amerikai Bethanie Mattek-Sands oldalán négy viadalon is első lett, köztük az Australian Openen és a Garroson is.

A múlt héten befejeződött US Openen a 4. fordulóig jutott, és a legfrissebb női világranglistán az eddigi legelőkelőbb, ötödik helyen jegyzik.

Azonban öröme nem lehet felhőtlen, hivatalos Facebook-oldalán ugyanis egy kórházi képet posztolt.

Lucie Safarova a kórházból üzent Forrás: Facebook/Lucie Safarova

"Nagyon boldog vagyok, hogy a világranglista 5. helyén állok, ugyanakkor sajnos szomorkodom, hiszen kórházban fekszem, és bakteriális fertőzéssel küzdök. Az élet néha akadályokat gördít az utamba, de ez is része az életnek. Harcolni fogok, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek a teniszpályára" - írta.

Lucie Safarova Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Az AP hírügynökség szerint egyelőre meghatározhatatlan, hogy milyen fertőzés támadta meg, ezért nem egyértelmű, hogy mikor léphet majd ismét pályára.