Nagyot bukott biciklivel, könyökét törte az úszósztár

Ruta Meilutyte, úszás
RUSSIAN FEDERATION, Kazan : Lithuania's Ruta Meilutyte reacts after the semi-finals of the women's 50m breaststroke swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 8, 2015. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Kerékpározás közben nagyot bukott, és könyöktörést szenvedett, Ruta Meilutyte, a litvánok 18 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszója. A Plymouthban tanuló klasszist meg is kellett operálni.

Kerékpárbalesete után könyöktörés miatt meg kellett operálni Ruta Meilutytét, a litvánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszóját. A 18 éves sportoló pénteken bukott nagyot, és hétfőn meg is műtötték Plymouthban.

"Négy hétig nem mehet majd vízbe, de szerencsére emiatt nem kell kétségbeesnünk, hiszen még 40 hét van az olimpiáig" - idézte edzőjét, Jon Ruddot a BBC.

Ruta Meilutyte Forrás: AFP/Martin Bureau

Meilutyte 15 évesen robbant be, amikor a londoni olimpián megnyerte a 100 méteres mellúszást. ezt követően a 2013-as barcelonai vébén is aranyat nyert ezen a távon, tavaly Berlinben pedig az 50 méteres mellúszásban lett Európa-bajnok. Az idei kazanyi világbajnokságon ezüstöt nyert.

Ő lett az úszás történetében az első olyan versenyző, aki 17 éves koráig minden létező címet begyűjtött, emellett ő tartja az 50 és 100 méter világcsúcsát is.