Vágólapra másolva!
Az első két kiemelt, a szerb Novak Djokovic és a svájci Roger Federer vívja a vasárnapi döntőt férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világelső Djokovic bánt el könnyedén a címvédő horvát Marin Ciliccsel, majd az ötszörös bajnok Federer győzött ugyancsak sima három játszmában honfitársa, Stan Wawrinka ellen.

Djokovicnak 85 perc kellett a tavalyi győztessel szemben, aki képtelen volt érdemi ellenállásra a szerb teniszezővel szemben, s együttesen is csupán három játékra tellett erejéből. Wawrinka sem tudta megnehezíteni a korábbi világelső honfitárs dolgát, akivel csak az első szettben tartotta úgy-ahogy a lépést, a meccsnek aztán szintén meglepően gyorsan, alig 94 perc alatt vége lett.

A 34 éves Federer 17-szer nyert már Grand Slam-tornát, amivel rekorder, eddigi utolsó sikerét azonban még 2012-ben, Wimbledonban aratta. A 28 esztendős Djokovic 9-szer volt GS-tornán első. A US Open döntőjében korábban egyszer találkoztak: 2007-ben a svájci nyert, viszont a 2010-es és a 2011-es torna elődöntőjében egyformán Djokovic volt a jobb. Kettejük egymás elleni mérlege hajszállal Federer javára billen el, aki 21:20-ra vezet 41 összecsapásuk után.

Eredmények, férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Cilic (horvát, 9.) 6:0, 6:1, 6:2
Federer (svájci, 2.) - Wawrinka (svájci, 5.) 6:4, 6:3, 6:1

vegyespáros, döntő:
Hingis, Paes (svájci, indiai, 4.) - Mattek-Sands, Querrey (amerikai) 6:4, 3:6, 10-7