Vágólapra másolva!
Feltett pénze hússzorosát kapja vissza az, aki az amerikai Floyd Mayweather vereségére fogad és tippje bejön azon a szombati profi ökölvívó világbajnoki címvédő mérkőzésen, amelyet a nagy esélyes amerikai bokszoló vív honfitársa, Andre Berto ellen Las Vegasban.

Mayweather okkal számít a fogadóirodáknál is abszolút nyerőnek, mivel a profi boksz jelenlegi egyik legnagyobb alakja korábbi 48 meccsét egyaránt győzelemmel zárta. Amennyiben 49. fellépésén is győz, beállítja az 1956 áprilisában visszavonult legendás nehézsúlyú, Rocky Marciano rekordját.

A Pénzcsinálónak is becézett, mérkőzéseiért rendre hatalmas összegeket bezsebelő ökölvívó most szombati ütközete előtt bejelentette, hogy ez lesz utolsó fellépése, ezzel együtt bevétele várhatóan jelentősen elmarad majd előző, négy hónappal ezelőtti összecsapásának csúcsbevételéhez képest.

Majdnem 75 dollárba kerül a közvetítés

A 38 éves Mayweather májusban a jelen profi bokszának másik kiemelkedő alakjával, a filippínó Manny Pacquiaóval találkozott, s az amerikai sikerét hozó meccsel több mint 200 millió dollárral gazdagodott. Ezúttal becslések szerint be kell majd érnie 32 millióval, amihez még hozzájön az egyéni fizetős tévéadásból befolyó summa, amelynek nagysága attól függ, hányan fizetnek elő a közvetítésre, amelyet öt cent híján 75 dollárért árulnak.

Mayweather hibátlan mérleggel megy neki az utolsó meccsének Forrás: AFP

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott adat szerint Mayweather csak az utóbbi öt, úgynevezett pay-per-view meccsén együttesen 750 millió dollárt keresett.

Két vb-címért megy a harc

A Las Vegas-i mérkőzés a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú vb-címéért zajlik majd. A 32 esztendős rivális, Andre Berto is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg, s háromszor kapott ki. Az öt különböző súlycsoportban is világbajnok, s az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather bokszkarrierje lezárását követően állítólag a filmiparban akar dolgozni.