Tévedésből teperték földre az egykori teniszklasszist

James Blake, tenisz
UNITED STATES, New Haven : NEW HAVEN, CT - AUGUST 27: James Blake returns a forehand to Andy Roddick during their match as part of the Men's Legends presented by PowerShares Series on Day 4 of the Connecticut Open at Connecticut Tennis Center at Yale on August 27, 2015 in New Haven, Connecticut. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az egykori világranglista-4. James Blake nem hagyja annyiban azt a rendőri túlkapást, amelynek szerdán a részese volt. A két éve visszavonult Davis-kupa-győztes teniszező éppen a US Open egyik mérkőzésére indult, amikor a New York-i Grand Hyatt Hotel előtt öt civil ruhás rendőr leteperte. Negyedórán át bűnözőként bántak vele, de kiderült, összekeverték valakivel.

Blake bal könyöke és bal térde is megsérült az akcióban, mert a rendőrök megbilincselték és negyedórán keresztül fogva tartották. 15 perc után azonban kiderült, hogy tévedés történt, és az egykori teniszezőt összetévesztették egy gyanúsítottal, aki nagyon hasonlított rá.

Blake azt mondta, a helyzet azt követően javult, hogy egy nyugdíjas rendőr felismerte őt. Az olimpiai negyedik játékos szeretne magyarázatot kérni a történtekre.

Remélhetőleg van videofelvétel az esetről, és az emberek láthatják majd, hogy mi történt" - nyilatkozta az ABC csatornának, és nehezményezte, hogy senki sem kért tőle bocsánatot.

James Blake Forrás: AFP/Getty Images/Maddie Meyer

Néhány órával később erre is sor került, New York rendőrfőnöke, William Bratton megkövette a sportolót.

A letartóztatásoknak is megvan a maga protokollja, sajnálom, hogy ezúttal ez nem történt meg" - mondta Bratton, aki tagadta, hogy az erőszakos akciónak bármi köze lenne a rasszizmushoz.

Bratton bocsánatot kért Forrás: AFP/Getty Images/Spencer Platt

"Sajnálom a történteket, de ennek semmi köze a faji előítélethez. Ha megnézzük a gyanúsítottról készült fotót, valóban úgy néz ki, mintha Blake ikertestvére lenne" - tette hozzá.