Serena Williams két győzelemre a halhatatlanságtól

Az amerikai Serena Williams a nővére, Venus Williams ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2015. szeptember 8-án.
New York, 2015. szeptember 5. Az amerikai Serena Williams a nővére, Venus Williams ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2015. szeptember 8-án. (MTI/EPA/Justin Lane)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic négyjátszmás mérkőzésen győzte le Feliciano Lópezt, biztosítva ezzel helyét az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.

Az első kiemelt Djokovic, aki az idén az Australian Openen és Wimbledonban is a legjobbnak bizonyult, elvesztette a második szettet spanyol riválisával szemben, majd a harmadikat magabiztosan, a negyediket pedig rövidítésben nyerte meg.

A fináléért a címvédő Marin Ciliccel csap majd össze. Kettejük egymás elleni mérlege 13-0 Djokovic javára. A kilencedik helyen kiemelt horvát a francia Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta ötjátszmás, négyórás küzdelemben.

A nőknél a Williams nővérek csatájából a papírformának megfelelően az egyesben 21-szeres GS-bajnok Serena került ki győztesen Venus ellen. A döntőért az olasz Roberta Vincivel játszik majd.

Utoljára 1988-ban fordult elő, hogy valaki egy naptári éven belül az összes GS-tornát megnyerje Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Serena Williams megnyerte az év első három GS-tornáját, így ha most is sikerrel jár, 1988 - a német Steffi Graf menetelése - óta ő lesz az első, összességében pedig a negyedik női játékos, akinek egy éven belül összejönt a négy GS-diadal.

eredmény, negyeddöntő, férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) - López (spanyol, 18.) 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7-2)
Cilic (horvát, 9.) - Tsonga (francia, 19.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3-7), 6:4

nők:
S. Williams (amerikai, 1.) - V. Williams (amerikai, 23.) 6:2, 1:6, 6:3
Vinci (olasz) - Mladenovic (francia) 6:3, 5:7, 6:4