Vágólapra másolva!
A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájától a budai János kórház veszi át Széles Sándor úszóedző ápolását, értesült a Telekom Sporthír Szolgálat.

A világ-, Európa- és olimpiai bajnok Gyurta Dániel 59 éves mesteredzőjét nem sokkal a kazanyi világbajnokság vége előtt az orosz városban kórházba kellett szállítani, ahol gyomorvérzéssel kezelték.

Egy hónappal ezelőtt a Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai I. sz. Belgyógyászati Klinikája vette át az ápolását, ahol néhány napot az intenzív osztályon is el kellett töltenie.

Az az orvos kezeli, aki miatt életmódot váltott

„Kórházunk felkészült Széles Sándor fogadására” – erősítette meg a hírt dr. Pusztay Margit, a befogadó kórház belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályának adjunktusa. Pusztay és munkatársai idén már kezelték Széles Sándort, aki maga is köszönetet mondott a doktornőnek.

Széles Sándort várják vissza tanítványai az uszodába Forrás: MTI/Rosta Tibor

„Tíz orvos közül kilenc lemondóan nyilatkozott az állapotomról, de akadt szerencsére egy tizedik, aki a hónom alá nyúlt, és meggyógyított. Neki is köszönhetem, hogy életmódot változtattam, és diétába kezdtem” - nyilatkozta az edző, aki hálás volt Pusztaynak, hogy a Gyurta testvéreket elkísérhette Kazanyba.

A Korányiban eltöltött hetek alatt családtagjain kívül munkatársai és versenyzői is látogatást tettek Széles Sándornál, aki érthető módon már nagyon szeretne hazatérni az otthonába.