Vágólapra másolva!
A korábbi nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok, Mike Tyson bírálta Floyd Mayweathert és Manny Pacquiaót, akik szerinte túl békülékeny hangot ütöttek meg a sajtótájékoztatón. Szerinte ők csak üzletemberek.

A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (57-5-2, 38 KO) és az amerikai Floyd Mayweather Jr. (47-0, 26 KO) visszafogott sajtótájékoztatót tartott a hét végi, Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában rendezendő WBC/WBA/WBA váltósúlyú világbajnoki címmérkőzés előtt.

"Ez nagyon finom, nagyon szép, nagyon udvarias volt. Úgy éreztem magam, mintha könyvtárban lennék. Lehet, hogy én csak egy neandervölgyi ősember vagyok, de én mindig meg akartam ölni az ellenfelet" - idézte Tysont a USA Today.

Ttyson csak egy neandervölgyi ősembernek tartja magát Forrás: AFP/Jeff Haynes

Azt mondta, a mostani boksz össze sem hasonlítható a húsz-harminc évvel ezelőttivel, hiszen ez a mostani Mayweather-Pacquiao is leginkább arról szól, hogy megdől minden pénzügyi rekord.

"Az ökölvívás teljesen eltér attól, amit én tapasztaltam anno. Ezek már csak üzletemberek, én még született gyilkos voltam. Nyerni akartam. Drámai körülmények között, és úgy, hogy az ellenfelet jól elverjem" - tette hozzá.

Tsyon szerint a Mayweather-Pacquiao meccsen üzletemberek találkoznak Forrás: MTI/EPA/Michael Nelson

Amikor azt kérdezték tőle, mit gondol a veretlen bajnok Mayweatherről, akkor elhatárolódott a választól. "Anyám mindig azt mondta, ha szépet nem tudok mondani, inkább semmit se mondjak."

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezendő meccs (amelyet itthon a Sport 1 közvetít) minden bizonnyal a valaha volt legnagyobb bevételt generálja, és a két bokszoló legalább 200 millió dollárt kasszíroz.