Murrayt is elintézte az óriásölő horvát

Murray, Andy Dubaj, 2015. február 26.
A 18 éves horvát Borna Coric a brit Andy Murray elleni játszma közben a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2015. február 26-án. Coric 6:1, 6:3 arányban legyőzte a harmadik helyen kiemelt Murrayt.
Dubaj, 2015. február 26. A 18 éves horvát Borna Coric a brit Andy Murray elleni játszma közben a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2015. február 26-án. Coric 6:1, 6:3 arányban legyőzte a harmadik helyen kiemelt Murrayt. (MTI/EPA/Ali Haider)
Vágólapra másolva!
Andy Murray nagy meglepetésre csupán négy gémet nyert a világranglistán 84. horvát Borna Coric ellen csütörtökön a 2,08 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Az Australian Openen döntős és az ATP-rangsorban harmadik skót játékos 18 éves legyőzője tavaly Bázelben a spanyol Rafael Nadalt is megverte 6:2, 7:6-ra.

Coric a legfiatalabb versenyző a top százban, juniorként US Opent nyert, világelső volt, elődöntőig jutott az Australian Openen és a Roland Garroson. Két évvel ezelőtt már játszott Murray ellen a horvát Davis-kupa válogatottban: a három nyert játszmáig tartó meccsen akkor még nem fogott szettet. A mostani, dohai siker előtt a vigaszágon, szerencsés vesztesként került a főtáblára.

Coric adogat Murray ellen Forrás: MTI/EPA/Ali Haider

Kedvenc mondását, mely szerint „nincs rosszabb az életben, mintha átlagos vagy” a bicepszére tetováltatta. A fejlődését olyan horvát klasszisok segítik, mint Goran Ivanisevic, Marin Cilic és Mario Ancic. Az utóbbi szerint Coric „okos srác egy bajnok szívével – nulla kétségem van afelől, hogy szupersztár lesz belőle”.

Doha, negyeddöntő:
Coric (horvát)-Murray (brit, 3.) 6:1, 6:3