Rockyként állna bosszút a bokszoló haláláért

BOX-CANADA-QUEBEC-PASCAL-HOPKINS
Jean Pascal (R) tries to land a punch on Bernard Hopkins the WBC Light Heavyweight World Championship, at the Pepsi Coliseum in Quebec City, December 18, 2010. AFP PHOTO / ROGERIO BARBOSA
Vágólapra másolva!
A haiti-kanadai Jean Pascal úgy érzi, márciusban ugyanaz fog megtörténni, mint a Rocky IV. című filmben, azaz le fogja győzni esélyesebb ellenfelét, Szergej Kovaljovot, akinek korábban a meccs után meghalt egy ellenfele.

2011-ben Roman Szimakov ellen lépett szorítóba az akkor még feltörekvő félnehézsúlyú Szergej Kovaljov. Az orosz bunyós a találkozót a hatodik menetben TKO-val nyerte meg, ellenfelét pedig kórházba szállították, ahol kómába esett, és három nappal később elhunyt.

Kovaljovot a történtek rendkívül lesújtották, repülőjegyet vásárolt Szimakov szüleinek, hogy fiukkal lehessenek a kórházban, majd, miután a bunyós meghalt, elnézést kért tőlük, és következő mérkőzésének a pénzdíját felajánlotta a gyászoló családnak - emlékeztet a Profiboksz.hu.

Jean Pascal (jobbra) nagyon igyekezett Bernard Hopkins ellen 2010-ben, mégis kikapott Forrás: AFP/Rogerio Barbosa



A Kovaljovval márciusban találkozó Jean Pascal ezt az esetet a Rocky IV. című film történetéhez hasonlította, amikor is a szovjet színekben versenyző Ivan Drago karaktere a szorítóban megölte a főhős korábbi riválisát, időközben Rocky barátjává vált Apollo Creedet.

A filmben az eset után Rocky Balboa bosszút állt a szorítóban barátja haláláért Pascal ugyan nem ismerte személyesen Szimakovot, mégis, hasonló forgatókönyvet képzel el a márciusi találkozóra: "Ez a meccs a Rocky IV.-re emlékeztet engem, és alighanem életre is fog kelni a ringben a film forgatókönyve. Egy észak-amerikai srác lép ringbe a ruszki monstrum ellen. A nyugat a kelettel szemben. Nézzük csak, Ivan Drago megölte Apollo Creedet a ringben, ugyanúgy, ahogy Kovaljov is végzett valakivel korábban. Ugyanúgy én vagyok az esélytelen fél, mint annak idején Rocky Balboa. Az esélyeim kb. négy az egyhez állnak, de ebben a filmben ezúttal nem Apollo Creed szerepe lesz az enyém, hanem Rocky Balboáé."