Vajda Attila jó formában a trombózis után

Vajda Attila
"Legalább pihenek egy nagyot"
Vágólapra másolva!
Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus - akit decemberben mélyvénás trombózissal kezeltek a szegedi klinikán - az úszás mellett már húszperces kocogásokkal egészítheti ki edzésprogramját.

A versenyző maga számolt be erről kedden az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: az eddigi felmérések azt mutatják, hogy jó formában van. Mint mondta, célja, hogy az augusztusi, milánói világbajnokságig megfelelő állapotba kerüljön ahhoz, hogy a várt eredményt elérje.

Melegben készül a csapat

A szegedi sajtóeseményen elhangzott: melegvízi edzőtáborba vonulnak a klub válogatott kajakosai és kenusai. Sík Márton szakmai vezető jelezte, hogy a csapat 80-90 százaléka utazik. Mint mondta, Nádas Bence és Németh Viktor már február 20-án elrepült a Dél-afrikai Köztársaságba Hűvös Viktor csoportjával, a többiek viszont Portugália felé veszik az irányt. Montebelóba nyolcfős csapat megy két edző, Kovács László és Sík vezetésével, majd később Csamangó Attila és Boldizsár Gáspár is csatlakozik a stábhoz.

Vajda Attilának nem szegte kedvét a kényszerpihenő Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


Március 1-től Kárász Anna, Vajda Attila, Birkás Balázs, Császár Gergely, Fekete Martin, Rausch Levente, Petrovics Máté és Szabó Gábor kezdi meg az edzőtáborozást. Kárász és Vajda március 28-án tér haza, a többiek egy héttel korábban.

Szintén Portugáliába utazik az U23-as válogatott három tagja március 10-én: Horváth Alexandra, Szénási Zsófia és Sós Viktória Mertolában vág neki a tavaszi felkészülésnek.