Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb, hogy marihuánát használnak a hosszútávfutók a fájdalom csillapítására, és ezt egyre többen el is ismerik.

Egy-egy verseny után Jeff Sperber ultramaratonista futó is ugyanúgy először nyújt, majd megeszik egy protein szeletet, mint általában a versenytársak, ám ő ezt követően marihuánával segíti a regenerálódást.

"Ilyenkor be vannak állva az izmaid, fájnak az ízületeid, fáradt vagy. Bevehetsz ugyan egy Advilt a fájdalom csillapítására, de az roncsolja a májad, a marihuána sokkal hatékonyabb és humánusabb megoldás" - mondta a 42 éves amerikai futó.

Gyulladásra is jó a marihuána

Sperber két csípőoperáción és egy sérvműtéten is átesett, az egyik lábujját pedig most negyedik stádiumú ízületi gyulladással kezelik, szerinte erre is tökéletes megoldás a marihuána.

A marihuána segíti a rengenerálódást? Forrás: thesocialfabric.com

"A marihuána gyulladáscsökkentő hatású, amely a sportolóknál segít a fájdalomküszöböt kitolni" - fogalmazott Gregory Gerdeman professzor, aki könyvet is írt a kannabiszról. Abban persze kiemelte annak rossz hatásait is, minthogy felgyorsítja a szívverést, károsítja a szív- és érrendszert, valamint légúti problémákat okoz.

A felmérések szerint egyre több amerikai futó él ezzel a fajta fájdalomcsillapítással, és mivel az 50 amerikai államból 23-ban legalizálták a marihuánát, sőt, orvosi receptre is írnak fel bizonyos esetekben, így nem csoda, hogy egyre elterjedtebb ez a fajta módszer.

THC-szelet

Chris Barnicle korábbi profi futó ma is rendszeresen részt vesz hosszútávú versenyeken, és elengedhetetlen lett a táplálkozásában egy olyan, THC-tartalmú energiaszelet, amelyet még akkor kezdett el fogyasztani, amikor gyomorfájdalmaira és étvágytalanságára írt azt fel neki az orvos.

Chris Barnicle THC-szeletet fogyaszt Forrás: archive.dyestat.com

"Reggelente ilyenkor kicsit álmosan kelek, mintha másnapos lennék, és szükségem lenne egy kávéra, de ez az egyetlen hátulötője" - mondta Barnicle, aki számtalan doppingellenőrzésen vett részt, de sosem bukott meg a marihuánával.