Vágólapra másolva!
Aláírták a szerződést, így biztossá vált, hogy május 2-án Las Vegasban összecsap egymással a jelenkor két legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather és Manny Pacquiao.

Az elmúlt hónapokban szinte óráról-órára újabb pletykák, hírek és nyilatkozatok borzolták a rajongók kedélyeit azzal kapcsolatban, hogy hosszas vajúdás után vajon sikerül-e tető alá hozni a közelmúlt egyértelműen két legjobb profi ökölvívójának, Floyd Mayweathernek és Manny Pacquiaónak az összecsapását - írja a Profiboksz.hu.

Az előző napokban több megbízhatónak nevezhető forrás szivárogtatta ki az információt, amely szerint az érintettek mindenben megegyeztek, és magyar idő szerint pénteken késő éjszaka Mayweather a közösségi hálón keresztül robbantotta hivatalosan is a bombát.

Május 2-án történelmet írnak

"Amire a világ várt, most megérkezett. Mayweather-Pacquiao 2015. május 2-án, a szerződést aláírtuk. Megígértem a szurkolóknak, hogy összehozzuk ezt a meccset, így is lett. Május 2-án történelmet írunk, ne hagyd ki!" - írta Mayweather, aki egy képet is kitett az aláírt szerződésről.

Mayweather és Pacquaio is aláírta a szerződést, nincs visszaút Forrás: Fightnews.com

Elszabadulnak a PPV-árak?

A tengerentúli szurkolók számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy mind az HBO-n, mind pedig a Showtime csatornán élőben követhető, természetesen PPV konstrukcióban elérhető találkozóra mennyibe fog kerülni az egyéni előfizetés. Egyes pletykák szerint a televíziók a szokottnál jóval magasabb árat akarnak szabni a szinte biztosan rekordnézettséget hozó találkozóra, de ezt egyelőre – ahogy mondani szokás – sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem akarják az illetékesek.

147 fonton kerül sor a mérkőzésre

Úgy tűnik, ezúttal egyik fél sem akar a súlyokkal játszani, ugyanis a jelenlegi hírek szerint váltósúlyban (147 font-66.678 kg) méri össze az erejét a két klasszis, a tét pedig az öklözők által birtokolt WBC-WBA (Mayweather) és a WBO (Pacquiao) világbajnoki címei lesznek.

A jelenkor két legjobbja Forrás: Profiboksz.hu

15 perc alatt lefoglaltak minden hotelszobát

Aki esetleg abban gondolkodott, hogy a helyszínen tekinti meg a találkozót, de nem foglalt szállást a gálának helyt adó Las Vegas-i hotelben, annak sürgősen más opció után kell nézni, ugyanis azt követően, hogy Mayweather kiposztolta az aláírt szerződést, mindössze 15 perc alatt lefoglalták az érdeklődök az összes szobát és lakosztályt az MGM Grand-ben. A jegyárakról egyelőre még nincsenek pontos adatok.

Csak egy mérkőzés lesz

A nagyobb volumenű összecsapások esetében megszokhattuk, hogy a szerződésbe a felek belevesznek egy visszavágó opciót. A nagy bevétel miatt ezt most is indokoltnak tűnne, de a legutóbbi információk szerint jelenleg csak egy mérkőzésben gondolkodnak az érintettek.